Коментар на polskienowiny.pl, публикуван без редакторска намеса. За разпространение на дезинформация

...
Коментар на polskienowiny.pl, публикуван без редакторска намеса. За разпространение на дезинформация
Коментари Харесай

Москва използва неправителствени организации за разпространение н...

Коментар на polskienowiny.pl, оповестен без редакторска интервенция.

 

За разпространяване на дезинформация в Европа с изключение на посолства, консулства и търговски задачи Русия употребява неправителствени организации като „ Руски дом “, „ Местен координационен съвет на сънародниците “, „ Местна асоциация на русисти/слависти/преподаватели по съветски език и Литература ”, „ Фондация за мир и съгласие в Европа ”, Местна мрежа на съветските църкви и други

 

Кремъл сътвори по този начин наречената „ Фондация за мир и съгласие в Европа “, предопределена да внесе несъгласия в европейското общество в подтекста на неуместността на отговора на съветската опасност, включително по отношение на нуждата от договаряния с Москва. Това е типичен образец за проникването на хибридните закани на Кремъл в Европа. Русия даже употребява „ договаряния на две писти “, при които украински жители се срещат с руснаци, видимо от името на украинската страна. Сред тях, наред с други неща, има хора, които по едно време са работили за режима на някогашния президент на Украйна В. Янукович.

 

Именно организации като Фондацията за мир и съгласие в Европа популяризират проруска агитация, примерно, Съединените щати са експанзионистична империалистическа мощ, която има намерение да унищожи Русия, че съветските общности, живеещи отвън Руската федерация, по-специално в балтийските страни, Полша, Молдова и Украйна, са обект на гонене, насилствена асимилация и в някои случаи геноцид от националистическите управляващи, че държавното държавно управление е корумпирана, фашистка, сатанинска марионетка на Съединените щати, която не работи в ползите на своя народ.

 

За разпространяване на деструктивно медийно наличие в европейското осведомително пространство се употребяват проруски осведомителни запаси: уебпроектът „ Голос.eu “ (https://golos.eu), интернет ресурсът „ PolitWera “ (YouTube канал https:// www.youtube.com/@PolitWera) и други. Тези източници предават съвсем цялата дезинформация на съветската агитация. Маскирани като европейски медии, те нареждат активността си като справедлив взор от Европа върху събитията в постсоциалистическите и постсъветските страни. Днес те натрапват на европейското общество отзиви за хипотетичен енергиен колапс в Украйна заради ракетни офанзиви и по отношение на това високата възможност от нова бежанска вълна от Украйна, която може да съставлява опасност за сигурността на Европейски Съюз.

 

Тези образци прелестно илюстрират общоприетата формула за разрушителното въздействие на Кремъл. Пропагандата избира обществено уязвима група, която елементарно се убеждава, че правата им се нарушават от „ злите сили “ на Съединени американски щати и Запада. И тъкмо против тези „ зли сили “ се бори положителната и мощна Русия. Едно време беше в действие и болшевишката агитация: „ ние не завземаме нови страни, а просто освобождаваме трудещите се от капиталисти и империалисти “.

 

Отделен план за поощряване на „ съветските мирни начинания “ е „ Полското антивоенно придвижване “, учредено на 3 февруари 2023 година в полския град Ченстохова от политолога Л. Сикулски, който неведнъж е изразявал проруските императиви, в частност, че Русия е мирна страна и никой не е бил атакуван. На протест в Прага през март тази година, в който участваха членове на тази организация, бяха показани знаци Z и знаци на групата Вагнер. Следователно Л. Сикулски може да е евентуален сътрудник на съветските специфични служби, който поредно пропагандира съветските тези и ги огласява в най-критичния миг на съветската експанзия против Украйна.

 

В Европа също има доста специалисти, които на пръв взор осъждат агресивното държание на Русия. Но в това време те споделят, че Украйна е територия на законните ползи на Руската федерация или че санкционният напън против последната най-малкото би трябвало да бъде понижен. Един образец е английският професор Доминик Левиен, който написа публикация в учебник по този въпрос „ Да разберем Путин “.

 

В края на октомври френските медии оповестиха, че прокуратурата е разследвала повече от година активността на асоциацията " Френско-руски разговор ", обвинена в нелегално лобиране за ползите на Русия във Франция. Организацията се назовава " редом посолство на Русия ". В случая са забъркани и евродепутатът Тиери Мариани от крайнодясното Национално обединяване и някогашният сенатор Ив Поцо ди Борго, които не крият изключително прокремълските си възгледи. По-специално, те са посетили окупирания Крим и са били „ наблюдаващи “ на противозаконни избори във краткотрайно окупираните от Русия територии на Украйна.

 

Такива политици, както и медии, обществени деятели, експертни организации и църкви, са стълбовете на съветската дипломация, меката мощ и лобистките старания на държавно равнище и на равнище частни компании. Благодарение на напъните на медиите, откривателите и правоохранителните органи към този момент са разкрити стотици сходни очевидни и непреки съветски сътрудници на въздействие по света.

 

В допълнение към тези „ съществени “ мрежи, доста организации работят без връзка с която и да е централна асоциация. Това могат да бъдат разнообразни асоциации, съветски учебни заведения, бизнес клубове, детски лагери, езикови курсове или културни асоциации. Например Културната асоциация на руснаците на името на Достоевски от град Тарагона (Испания) се оказа освен кръг от ползи, само че и „ туристическа организация “ за изпращане на испано-руски деца на отмора в нелегално окупирания Крим. А спортната организация Атлант в Кьолн, Германия, стана прикритие за проруски политически план - партия на руските имигранти, която би трябвало да се опълчи на мигрантите от Близкия изток и да подкопава вътрешнополитическата обстановка в Германия.

 

Така Русия продължава да работи към усилването на антиевропейските настроения в страните от Европейски Съюз и съответното отрицателно влияние върху политиките на европейските държавни управления в подтекста на противодействието на съветските хибридни закани, включително във връзка с вземането на решения за размера и периодите за даване на финансова и военна помощ на Киев.

 

Източник: ФАКТИ 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР